Waarom ik Tante Kaartje begonnen ben

Artikel 1 van 4

In den beginne...

Sinds 2006 zijn Martien en ik samen. Geen kinderen, alleen wij, ons werk (kantoormeneer en ontwerpster) en ons leuke huisje. Na 7 jaar kwam het gesprek op kinderen en besloten we dat we papa en mama wilden worden. Een hele spannende reis ging beginnen!

Een bijzondere verrassing

We werden al vrij snel zwanger, wow! Na de eerste weken kreeg ik ineens buikpijn en begon ik ook te bloeden. Verdrietig gingen we uit van een miskraam. Maar na een paar weken stopte het bloeden! Zou het dan vals alarm zijn geweest? Onze hoop groeide met de dag.

De buikpijn bleef en veranderde in scherpe steken waardoor ik op een ochtend niet meer op mijn benen kon staan. De verloskundige kwam kijken en zonder te aarzelen nam ze me met spoed mee naar het ziekenhuis. Ik mocht niet meer staan of lopen... Wat bleek: Ik had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap in een vergevorderd stadium die me fataal zou kunnen worden als ik niet NU geopereerd werd. Dus voor ik het door had lag ik op de operatie tafel.

Ga terug naar start

Na weken van herstel (lichamelijk en geestelijk) mochten we de reis opnieuw gaan beginnen, terug naar start.
Het werd een lange reis met veel onderzoeken, hoop, frustratie en verdriet. 3 jaar later en 3 miskramen later werd - en bleef - ik zwanger!

Een spannende zwangerschap volgde met veel controles maar op 5 februari 2016 werd dan eindelijk onze gezonde dochter Lieke geboren! Nog nooit ben ik zo doodop, gelukkig en verliefd tegelijk geweest!

Herinneringen voor later schrijf je nu op

Eindelijk na al die jaren hopen, bidden en dromen mocht ik dan eindelijk moeder zijn! Ik wilde alles uit deze tijd beleven en bewaren dus kocht ik diverse invulboeken om alles in bij te houden. Alleen was het allemaal net niet wat ik wilde en sloot het niet aan bij wat ik zocht. Toen dacht ik: Ik ben vormgever, dat doe ik zelf wel!
Dus ik ben de boeken zelf gaan ontwikkelen, van opgroeiboek tot oppasboek en van brabbelboek tot vriendenboekje. 

Er ontstond al snel een vrolijke pastelkleurige stijl die ik ben gaan doorzetten in meerdere producten: Posters en kaartjes voor op de kamer van Lieke bijvoorbeeld, aftelkalenders wanneer ze op het potje ging oefenen en stickers toen ze creatief begon te worden.

Zeg maar nee, je hebt er twee!

Na al dit geluk wilden we - ondanks de achtbaan waar we in hebben gezeten - proberen of we nog eens zwanger konden worden, en ja hoor! Ik werd zwanger en het ging deze keer wel goed!

Op 24 januari 2019 werd Liekes zusjes Eveline geboren. Voor de tweede keer doodop, gelukkig en verliefd tegelijk!

Eveline was en is een heel ander kindje dan Lieke, innerlijk en uiterlijk! Het kleurenpalet wat ik altijd gebruikte voor Lieke paste helemaal niet bij Eveline en zodoende kwamen er nieuwe ontwerpen bij en andere kleurtinten.

Ontzettend trots en dankbaar

Nu zijn we dus ouders van twee gezonde kinderen! Terugkijkend zie ik het verdriet, maar het is het allemaal waard geweest. Ik hou er niet zo van om een zielig verhaal op te hangen, maar ik vind het wel fijn en belangrijk om jullie te laten zien waar mijn dreefveer vandaan komt.
Het is - voor mij - ook een belangrijk verhaal want het heeft mijn denkwijze over het leven compleet veranderd. Niets is vanzelfsprekend en geniet van ieder moment.

Twee gezonde kinderen en als kers op de taart een mooie, goedlopende webshop! Ik prijs mezelf een gelukkig mens!
Alle producten heb ik zelf ontwikkeld door de fases waar we met de kinderen doorheen zijn gegaan en als ik nu naar mijn winkel kijk zie ik onze beide kinderen erin terug en dat maakt me trots! 

Ontzettend bedankt voor het lezen van mijn verhaal!
Misschien ben je zelf ook door deze ellende heen gegaan en heb je herkenning gevonden. Dat lijkt me fijn.. Laten we vooral niet verbergen wat we hebben meegemaakt en elkaar ermee proberen te helpen!

Heel veel liefs voor jullie!
Nadine - Tante Kaartje

© 2021 - 2024 Tante-Kaartje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel