Het ontstaan van het opgroeiboek

Artikel 4 van 4

De start van Tante Kaartje

Toen onze eerste dochter Lieke op 5 februari 2016 geboren werd was ik al een tijdje bezig met het idee voor een webshop want tijdens mijn verlof had ik het kamertje helemaal in stijl gemaakt met mijn eigen ontworpen posters en kaartjes in fotolijstjes aan de muur met illustraties van diertjes in pastelkleuren.
De stijl beviel me wel dus ik maakte er meer en daar was ineens een nieuwe stijl geboren!
In het voorjaar van dat jaar - lieke was 3 maanden oud - opende ik mijn webshop en begon met het verkopen van de posters en kaarten.

(in een andere blog zal ik je vertellen hoe ik op de naam 'Tante Kaartje' ben gekomen!)

Mijn eerste invulboeken

Die kocht ik zelf tijdens de zwangerschap want ik wilde deze bijzondere tijd nooit meer vergeten. Ik had de smaak te pakken en kocht alvast een invulboek uit dezelfde serie voor als Lieke geboren zou zijn, maar alle boeken die er toen waren gingen niet verder dan 1 jaar oud... Er waren wel invulboeken vanaf 1 jaar oud, dus die kocht ik ook alvast. 
Maar het was niet helemaal wat ik zocht want het eerste jaar was heel uitgebreid en de jaren erna ineens niet meer.
Alsof er dan geen grote mijlpalen meer zouden gebeuren... Dat vond ik vreemd, want er gebeurt nog genoeg!

De ontwikkeling van het opgroeiboek

De invulboeken die ik had gekocht waren niet waar ik behoefte aan had, dus ik dacht: die ging ik zelf ontwikkelen! Ik kocht diverse invulboeken die al bestonden, haalde mijn eigen oude 'het boek van ikke' over mijn eigen eerste jaren (uit 1982) uit de kast, kocht het dikke 'oei ik groei' boek en gebruikte het bekende boekje van het consultatiebureau. Uit alle boeken haalde ik informatie wat ik belangrijk vond om bij te houden en zo maakte ik een overzicht per week en maand: Wat doet een kindje van 10 maanden? Wat is de onwikkeling van een kind dat bijna naar school gaat? En zo voort.

Na een jaar (een jaar!) was het opgroeiboek af! Een superdik invulboek van 240 pagina's was het geworden!
Maar ik wilde nog wel een goede check van anderen want ik zag ondertussen door de bomen het bos niet meer. Was ik niets vergeten? Was alles duidelijk en zaten er geen snelheidsfoutjes in? 
Gelukkig had ik vriendinnen die me wilden helpen om het opgroeiboek van voor tot achter door te lopen. Nienke, Esther en Lisette, dank jullie wel voor jullie nauwkeurige blikken en voor jullie tijd en aandacht! Mega dankbaar!

De kracht van het opgroeiboek

Dit dubbeldikke - 240 pagina's tellende - opgroeiboek is een aanwinst voor iedere ouder! (al zeg ik het zelf)
Het kost namelijk weinig tijd om in te vullen want alle vragen staan al voor je klaar, het enige dat je moet doen is ze beantwoorden en een reminder in je agenda zetten.

Nog steeds ben ik trots op het opgroeiboek en is het de bestseller in de webshop van alle invulboeken!
Ik heb het opgroeiboek zelf ingevuld voor Lieke en daarna ook voor Eveline die op 24 januari 2019 geboren is. Iedere maand was ik blij dat ik niet zelf na hoefde te denken wat er die maand gebeurd was omdat de vragen voor me klaarstonden. 

Het opgroeiboek is in de ik vorm geschreven 'dit vind ik het leukste om te doen met papa' waardoor je echt het gevoel hebt tegen je kindje te praten die het later terug gaat lezen.

En weet je wat ook heel leuk is wanneer je meedere kinderen hebt? De opgroeiboeken naast elkaar houden om te zien hoeveel ze op een bepaalde leeftijd van elkaar verschillen of juist overeenkomen. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke ontwikkeling je kinderen met 16 maanden doormaakten en of ze op elkaar leken of juist niet.
Zo dacht ik dat mijn kinderen heel verschillend waren maar toen ik de boeken naast elkaar hield zag ik veel overeenkomsten: Beide meiden bleken met 10 maanden ineens geen speen meer te willen en beiden wilden met 3 jaar het liefst bij -10 in een zomerjurkje rondlopen!

Een handig en bijzonder hulpmiddel!

Het opgroeiboek is een leidraad en een hulpmiddel: Alle vragen die in het invulboek worden gesteld zijn vanaf de geboorte tot en met de eerste schooldag uitgedacht en staan al voor je klaar. Alle vragen passen bij de ontwikkeling van je kind op die leeftijd: Zo zul je bij 3 maanden geen vragen vinden over hoe je kind buitenspeelt met andere kinderen bijvoorbeeld, en bij 48 maanden wordt er niet gevraagd hoeveel slaapjes je kind op een dag nog doet.

Herinneringen voor later bewaar je nu!

Ik hoop dat je het boek ook hebt, dit leest en denkt: Ja dat ervaar ik ook zo! Want echt, de kindertijd vliegt voorbij omdat jij druk bent met alle ballen in de lucht te houden terwijl zij in een rap tempo groot worden.  Herinneringen voor later bewaar je nu en ik help je er graag bij!

Wil je nog meer van deze handige invulboeken voor je kind zien die ik ontwikkeld heb? Kijk dan eens bij het ontwikkelingsboek of het basisschool (foto) boek! (beiden zowel in het roze als het blauw verkrijgbaar!)

Liefs, Nadine 

 

 

© 2021 - 2024 Tante-Kaartje | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel